Roer de boter in een kom tot ze schuimig is. Splits de eieren in de eierdooiers en eiwitten. Doe de eierdooiers bij de schuimig geroerde boter, roer dit goed en voeg er de zure room en de bloem aan toe. Klop de eiwitten stijf en schep een klein gedeelte door het eimengsel. Doe er een paar eetlepels geraspte kaas bij en schep de rest van de eiwitten erbovenop. Schep het geheel enkele malen luchtig door, maar roer niet. Giet de helft van het eimengsel in een met boter bestreken ovenvaste schaal. Verdeel de ham over het mengsel en strooi er een paar eetlepels kaas over. Leg daar op de doperwten, dan weer wat kaas en vervolgens een laagje bloemkoolroosjes. Strooi er nogmaals kaas over en leg daarop de champignons. Strooi er nogmaals wat kaas over en voeg de rest van het eimengsel er aan toe. Zet de schotel 45 min. iets onder het midden in een voorverwarmde oven van 175 graden, tot de inhoud gaar en luchtig is geworden
Ovenschotel Van Bloemkool is een recept van Smulweb.nl