Verwarm de oven voor op 200 ?C. Maak de winterwortel schoon en snijd deze in blokjes. Snijd de kabeljauw in repen. Snipper de sjalotten. Verwarm olie in een pan met dikke bodem en fruit hierin de sjalotten licht van kleur. Voeg de blokjes wortel toe en bak deze op laag vuur ca. 10 minuten tot ze zacht zijn. Schenk een bodem water in de pan om aanbranden te voorkomen. Bestrijk een ovenvaste schaal met olie. Leg de wortel hierin en leg daarop de repen kabeljauw. Strooi zout en peper over de vis en ruim vers gehakte dille. Maak de aardappelpuree volgens de aanwijziingen op de verpakking. Maak de saus volgens de aanwijzingen op het pakje. Schenk de helft van de saus over de wortel en vis. Schep hierop de aardappelpuree en daarover de rest van de saus. Leg klontjes boter op de saus. Dek de schaal af met folie en zet deze 30 minuten in de oven. Maak intussen de salade af.
Ovenschotel Kabeljauw is een recept van Smulweb.nl
Dit vind je misschien ook lekker
Kabeljauw met Provençaalse groenten en aardappel-knoflookpuree