Halveer de paprika in de lengte en verwijder de steel en het zaad. Bedek een grillpan met aluminiumfolie en leg de paprika helften, met het vel naar boven, met de teentjes knoflook, rode peper en tomaat in de pan. Grill 2 minuten, keer de tomaat en grill nog 2 minuten. Schep de tomaat uit de pan, verwijder het vel, snijd in vieren en verwijder het zaad. Hak de tomaat in grove stukken. Laat de paprika, peper en knoflook nog 4-5 minuten grillen tot het vel van de paprika en peper zwart geblakerd zijn en de knoflook zacht is geworden (de schil van de knoflook barst dan open?. Laat iets afkoelen, schil en halveer de peper en verwijder het zaad. Schil de paprika en hak samen met peper, grof. Leg de hazelnoten in e grillpan en rooster ze. Hak de noten en de peterselie in de keukenmachine. Doe in een kleine kom Doe 3 el olijfolie in een koekenpan voeg de paprika, peper en knoflook toe en bak 3 minuten. Scheur het brood in stukjes, en doe in de pan, keer het brood door de olie zodat het aan beide kanten lichtbruin wordt. Hak het mengsel, samen met de tomaat zout, azijn en olie, in de keukenmachine grof. Doe in een kommetje. Laat afkoelen en bewaar maximaal 3 dagen in de koelkast. SERVEREN Voeg de noten en peterselie aan de saus toe en meng goed door elkaar. Serveer in een klein schaaltje op een bord met de garnalen en cocktailprikkers.
Tapas Van Garnalen Met Hazelnoten En Amandelen is een recept van Smulweb.nl