De uitjes pellen en snipperen, in een metalen zeef leggen en kort onderdompelen in kokend water, 1-2 min laten koken, uit het water halen, uit latn lekken. Teentje knoflook door de pers halen, mengen samen met de ui door het gehakt, twee eieren toevoegen en met zout, peper en cayennepeper op smaak brengen. Met natte handen ongeveer 50 gehaktballetjes draaien. !-2 eetlepels boter verhitten, de gehaktballetjes goudbruinbakken. Spinazie uitzoeken en wassen. 1-2 el boter verhitten, de spinazie toevoegen, met de deksle op de pan verhitten tot de groete slinkt, laten uitlekken, met zout, peper en nootmuskaat op smaak brengen. Yoghurt losroeren en op smaak brengen met zout en peper, de gehaktballetjes op de spinazie schikken, yoghurt erovergieten en het geheel met cayennepepr bestrooien.
Turkse Gehaktballetjes is een recept van Smulweb.nl