Kikkererwten Op Z?n Marokkaans

20-30 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Snipper de ui, maak de knoflook klaar voor de knijper. Snijd aubergine of courgette in stukjes (schillen mag, maar hoeft niet). Open het pak tomaten. Laat de kikkererwten uitlekken. Verhit de olie, fruit de gesnipperde ui en geperste knoflook, voeg het gehakt toe (pluk het wat uit elkaar als je het in de pan doet) en bak het rul. Voeg een flinke scheut gezeefde tomaat toe (ongeveer 4 eetlepels) en een scheutje water om het iets dunner te maken. Voeg de in blokjes gesneden courgette of aubergine en de uitgelekte kikkererwten toe, dan bouillonblokje, cayennepeper, ketoembar, kaneel en eventueel kardemom. Alles goed doorroeren en een poosje laten pruttelen op laag vuur tot de courgette/aubergine gaar is, indien nodig nog een scheutje water toevoegen als het dreigt aan te bakken. Hoe lang het duurt hangt vooral af van jezelf - als je van nog vrij harde aubergine/courgette houdt, is het al na een minuut of vijf zover. Af en toe eens proeven, dus. Op het laatst een paar takjes koriander fijnsnijden en er door roeren, niet meekoken. Als je geen verse koriander hebt, kun je op het moment dat je de kruiden erbij doet ook iets meer korianderpoeder erin gooien

Kikkererwten Op Z?n Marokkaans is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Visskewers met een marinade van gekonfijte citroen, gekonfijte citroendip en citroensalsa
30 min-
Bekijk recept
Kiptajine met wortel en courgette & Tajine met gamba’s
1 uur-
Bekijk recept
Salade van kikkererwten op z’n Marokkaans
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Marokkaans gekruide Lamsfilet, saus met koriander en harissa
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Bloemkoolcurry met ananas-amandelsalsa
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Scampi met hummus en lauwwarme sesamvinaigrette
40 min Voorgerecht
Bekijk recept
Bietenhummus
10 min Snack
Bekijk recept
Kikkererwten-paprikastoofpot
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept