4. laat de spinazie in een zeef goed uitlekken en druk met de bolle kant van de lepel het vocht eruit. verhit twee eetlepls van de boter in een koekenpan. bak de pijnboompitten met de ui al omscheppend bruin. roer de spinazie erdoor en laat het vrijkomende vocht op hoog vuur verdampen. strooi de kaneel en piment erover en breng het spinazie mengsel pittig op smaak met zout en peper. smelt de rest van de boter. bestrijk een deeg velletje dun in met boter. schep 1/5 deel van het spinazie mengsel op het onderste deel van het deeg velletje,rol het om de vulling op,sla hierbij de randen naar binnen. maak zo nog 4 rollen. vet het bakblik in of bekleed het met bakpapier. leg de rollen filodeeg erop en bestrijk ze met boter. bak de rolletjes in ca.15 minuten bruin. halveer ze en serveer ze warm .
Marokkaanse Spinazie Rolletjes. is een recept van Smulweb.nl