Gesmoorde Lamsschenkel

4
Langer dan 1 uur -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Bestel de licht gepekelde lamsschenkeltjes van tevoren bij uw slager. De kans is groot dat hij ze niet vast in zijn assortiment heeft. Vraag uw slager het bot van de schenkels grotendeels schoon te schrapen. Fruit de reepjes spek licht in de braadpan en voeg de reepjes prei en wortel met ui toe. Zet hierop de lamsschenkels en voeg de (lams)fond toe. Laat het met gesloten deksel ongeveer in een uur zachtjes gaar worden. Voeg tussentijds eventueel wat fond of bouillon toe. Maak een ratatouille van olijfolie, paprika, courgette en sjalot. Fruit de groenten in de olie op laag vuur ca. 5 minuten tot ze beetgaar zijn. Laat ze niet te gaar worden. Bak de aardappelen in de boter. Klop het smoorvocht op met koude boter. Leg midden op het bord de lamsschenkels en leg rechts hiervan de ratatouille. Leg links enkele op smaak gebrachte aardappelschijfjes. Schenk over de lamsschenkels een beetje smoorvocht.

Gesmoorde Lamsschenkel is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Stoofpotje van lamsschenkel met basmatirijst
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lamsschenkel Met Groenten
Langer dan 2 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tajine Van Lamsschenkel
Langer dan 1 uur - Voorgerecht
Bekijk recept
Tajine Van Lamsschenkel Met
Langer dan 1 uur -
Bekijk recept

broodjes biefstuk uit Portugal
Bekijk recept
Gesmoorde kalkoen met sinaasappel
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gesmoorde groenten
45 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gesmoorde gemberworteltjes met geroosterde hazelnoot
30 min Bijgerecht
Bekijk recept