Bestel de licht gepekelde lamsschenkeltjes van tevoren bij uw slager. De kans is groot dat hij ze niet vast in zijn assortiment heeft. Vraag uw slager het bot van de schenkels grotendeels schoon te schrapen. Fruit de reepjes spek licht in de braadpan en voeg de reepjes prei en wortel met ui toe. Zet hierop de lamsschenkels en voeg de (lams)fond toe. Laat het met gesloten deksel ongeveer in een uur zachtjes gaar worden. Voeg tussentijds eventueel wat fond of bouillon toe. Maak een ratatouille van olijfolie, paprika, courgette en sjalot. Fruit de groenten in de olie op laag vuur ca. 5 minuten tot ze beetgaar zijn. Laat ze niet te gaar worden. Bak de aardappelen in de boter. Klop het smoorvocht op met koude boter. Leg midden op het bord de lamsschenkels en leg rechts hiervan de ratatouille. Leg links enkele op smaak gebrachte aardappelschijfjes. Schenk over de lamsschenkels een beetje smoorvocht.
Gesmoorde Lamsschenkel is een recept van Smulweb.nl