Laat het brood weken. Hak de uien in een keukenmachine, leg ze in een vergiet met voetjes en strooi er zout over. Maal het vlees fijn in de keukenmachine en doe het in een kom. Hak de peterselie, de knoflook en de selderijbladeren in de keukenmachine, voeg ze bij het vlees met het goed uitgeknepen brood, de uien (onder stromend water gewassen om het zout eruit te krijgen en daarna goed drooggeknepen), een koffielepel zout, 3 snufjes peper, 2 snufjes 4-kruiden, 2 snufjes rozenknoppen en 1 snufje nootmuskaat. Breek over dit mengsel een ei en verwerk het tot een soepel geheel. Doe de groenten voor de bouillon en eventueel de mergpijp terug in de couscouspan, vul voor 2/3 aan met water en zet de pan op middelhoog vuur. Spoel de groenten voor de vleesballetjes af en droog ze af. Doe er de vleesfarce omheen, zodat ronde of ovale balletjes worden gevormd. Giet een glas olie in een op middelhoog vuur geplaatste pan. Doe het meel in een bord; klop 2 eieren op; haal de balletjes eerst door het meel en dan door het ei en laat ze in de hete olie goudbruin worden. Plaats ze in een pan met de na het frituren overgebleven olie, een gepeld teentje knoflook, een koffielepel zout, een snuif peper en ? liter water. Zet de pan op middelhoog vuur, breng aan de kook, zet het vuur laag en laat 1 1/2 uur pruttelen; de saus moet dik zijn