Pel en snipper de ui. Maak alle groenten schoon, was ze en snijd ze in stukjes. Was het pepertje, halveer het, verwijder de zaadlijst en snijd het in stukjes. Snijd het vlees in blokjes van 2 cm en bestrooi het met zout en peper. Spoel de rozijnen af en giet de erwten af. Verhit de olie in een grote braadpan en bak het vlees in 5 minuten bruin. Voeg de ui en de Spaanse peper toe en laat nog 5 minuten bakken. Pel de knoflook en pers die erboven uit. Voeg 6 dl water en het bouillontablet toe, breng dit aan de kook en laat het afgedekt een half uur stoven. Voeg dan de djinten, gemberpoeder, rozijnen, groenten en erwten toe en laat nog een kwartier zachtjes stoven. Breng intussen veel water aan de kook, doe de couscous in een kom en schenk er ? liter kokend water over. Roer de couscous met een vork los (al het water moet worden opgenomen) en meng de boter en de kaneel door de couscous. Breng het vlees/groentemengsel op smaak met zout en peper.
Couscous Met Lamslappen is een recept van Smulweb.nl