Maak een uur voor het opdienen de couscous als volgt klaar. Voeg een beetje olie aan de couscous toe en meng goed. Voeg ruim de helft van de gewichtshoeveelheid lauw, licht gezouten water toe en laat de couscous zwellen. Stort het daarna in een zeef, die op een grote voor een kwart met water gevulde pan wordt geplaatst. Laat het water koken tot de damp volop door de oppervlakte van de couscous komt. Doe de couscous in een kom en maak hem met de bolle kant van een lepel goed los. Overgiet de couscous met water en stoom weer in de zeef. Op deze manier wordt de maximale grootte en gaarheid van de korrels verkregen. Fruit in de olie de uien tot ze glazig zijn. Voeg de knoflook, wortel, paprika en aubergine toe en laat ze even meefruiten. Voeg daarna het vlees en de kip toe en laat dit op hoog vuur even goed meebakken. Voeg dan de garbanzos toe en zoveel water tot alles onder staat. Leg het pepertje erbij en laat alles 1 uur zacht stoven. Voeg dan de rest toe (behalve de artisjokhartjes) en stoof nog een half uur. Voeg nu de artisjokhartjes toe en breng op smaak met zout en cayennepeper. Voeg aan de gare couscous wat boter toe.