Doe het gehakt met de grof gesneden ui, de gesnipperde knoflook, de kruiden en wat zout in de foodprocessor en laat draaien tot het een glad en samenhangend mengsel is. Draai er met vochtige handen worstjes van van circa 3 cm dik en 5 cm lang. Leg ze in de koelkast om ze op te laten stijven. Week houten spiesjes in water om verbranden te voorkomen en steek ze met een draaiende beweging door de worstjes. Doe de uitgelekte kikkererwten, de tahini, de gesnipperde knoflook, het citroensap en wat zout en peper in de foodprocessor en laat draaien tot het een glad mengsel is. Voeg zoveel warm water toe als nodig is om er een dikke saus van te maken. Schep de saus in een schaaltje, maak er met de vinger een ′slootje′ in en giet daar olijfolie in. Rooster de spiesjes in circa 8 minuten per kant niet te dicht onder de grill of op de barbecue gaar en mooi bruin. Serveer met de hummus en garneer met partjes citroen.
Lamsspiesjes Met Hummus is een recept van Smulweb.nl