Het vlees in grote stukken snijden; uien en knoflook fijnhakken. In een tagine de boter verhitten en het vlees hierin kort aanbraden. Bestrooien met gember- en saffraanpoeder en zout naar smaak gebruiken. Ui en knoflook over het vlees verdelen en kort mee laten bakken. Met ? liter water afblussen. De tagine afsluiten en het gerecht ongeveer 1 uur laten stoven, tot het vlees gaar is. Zo nodig nog wat water toevoegen. De venkelknollen wassen, in vieren snijden en enige tijd in water met wat azijn laten staan. Als het vlees gaar is, de venkel uit het water nemen, goed uit laten lekken en op het vlees leggen. De tomaten ontvellen en in de tagine doen. Peterselie hakken en erover strooien. Naar smaak nog wat zout toevoegen. Zo nodig het kookvocht aanvullen. De tagine weer sluiten en het gerecht nog eens zo′n 15 minuten zachtjes laten koken, tot de venkel gaar is en de saus licht gebonden. De smaak controleren en warm serveren.