Maak 1 lit. water met 2 tl zout lauwwarm op een vuur. Maak een bakplaat uit de oven schoon, droog deze af en verspreid de couscous over de bakplaat. Sprenkel met de vingers lauwwarm water over de couscous. Ga met de vingers door de couscous zodat de korrels losraken, nat worden en beginnen te zwellen. Wacht dan 15 min. Herhaal dit nog 2 keer (in totaal dus 3 keer) totdat de couscous goed gezwollen is (niet al het water hoeft gebruikt te worden). Schep dan de couscous over in de binnenpan van een stoompan. Breng in de buitenpan 1 - 1? liter water met de gemberpoeder, komijn, koriander en chilipoeder aan de kook. Hang de binnenpan met de couscous erboven en stoom de couscous 30 min. (het vuur kan lager, maar het water in de buitenpan moet wel blijven koken). Haal de binnenpan met de couscous eruit. Snijd de boter of smen in kleine klontjes en werk die met een houten lepel door de couscous. Hang dan de binnenpan weer boven het kokende water en stoom nog 15 min. Ga af en toe met een vork door de couscous om de massa wat los te werken.