Kook de rijst met zout volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking. Snijd het vlees in blokjes van 2x2 cm. Verhit 2 el olie en braad het vlees rondom aan. Uit pan scheppen en met zout en peper bestrooien. Snijd de paprika′s in blokjes. Snijd ook de ontpitte dadels in blokjes. Bak ze met de paprika en pijnboompitten in het achtergebleven braadvet. Doe de ui en knoflook erbij en laat 3 min. op zacht vuur stoven. Verwarm de oven voor op 200?C. Roer de rijst met de blokjes lamsvlees, de tomaten en het sap door het paprikamengsel in de pan. Op smaak brengen met zout, peper, karwijzaad, cayenne en paprikapoeder. Trek de muntblaadjes van de stelen en snijd de blaadjes fijn en schep ze door de inhoud van de pan. Bestrijk een ovenschaal met olie of boter en schep het rijstmengsel erin. 15 min. in de oven. Dan de oventemperatuur temperen tot 180?C. Brokkel de feta en verdeel over de schotel. Bedruppel met resterende olijfolie. Nog 20 min. in de oven.
Rijst Met Lamsvlees En Dadels is een recept van Smulweb.nl