Couscous Van Mager Lamsvlees

4
30-60 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Doe het vlees in een grote pan. Voeg 1 liter water, ui, knoflook, specerijen, zout en peper toe. Breng het aan de kook, schuim het af en laat het afgedekt ca. 30 minuten heel zachtjes pruttelen. Voeg de wortelen, raapjes en kohlrabi of selderijknol toe en laat het geheel nog 15 minuten pruttelen. Doe de couscous in een grote kom, roer er ongeveer 3 dl water goed doorheen en laat het geheel 10 minuten staan. Voeg nog 3 dl water en de olie toe en roer met een vork tot alle korreltjes goed gescheiden zijn. laat ze in 10 minuten zwellen en zacht worden, maar zorg dat ze gescheiden blijven. Stoom ze zonder deksel ca. 10 minuten. Doe intussen de courgettes en tuinbonen bij het vlees. Voeg de tomaten en kruiden toe en laat alles nog 5 minuten koken tot de groenten en het vlees gaar zijn. Ga met een vork door de couscous om de korrels te scheiden en schep ze op een grote schaal. Roer er blokjes boter, zout en peper door. maak er een berg van met een grote kuil in het midden en leg daarin het vlees. Haal de groenten met een schuimspaan uit het vocht en leg ze op en rond het vlees. Dien de rest van het vocht apart op in een warme kom.

Couscous Van Mager Lamsvlees is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Lamsboutsalade met tomaat-sojasalsa
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lamsbout met rozemarijn
5 min Bijgerecht
Bekijk recept
Lamsstoofpot
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Marokkaanse lamsspiesjes
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Couscous met gehaktsaus en witte kaas
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Couscoussalade met tonijn
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kip in citroensaus met groene couscous
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kruidige bloemkoolcouscoussalade
10 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept