Meng voor de saus 1,5 dl olijfolie met 4 theel zout, 3 theel zwarte peper, 3 uitgeperste tenen knoflook, 3 eetl tomatenpuree. Verpulver in een vijzel 2 eetl geroosterde komijnzaadjes en voeg deze toe. Roer het sausje door. Vet een ruime ovenschaal in met olie. Bedek de bodem met uienringen. Leg hierop de stukken vis. Snijd de artisjokharten in kleinere stukken en leg ze op de vis. Leg er ook de schijfjes aardappel, de paprikareepjes en stukken peper op. Dek alles af met plakjes tomaat. Verdeel 1 eetl zout en het sausje over het gerecht. Dek de schaal af met aluminiumfolie. Zet de schaal onderin de oven. Na 1 uur is het gerecht klaar. Prik voor alle zekerheid in de aardappels om te controleren of ze gaar zijn. Laat het gerecht zo nodig wat langer in de oven.