Gedroogde tomaten en gedroogde eekhoorntjesbrood (vers eekhoorntjesbrood alleen in plakjes snijden) in kom leggen en 5 dl kokend water erover schenken. Tomaten en eekhoorntjesbrood ongeveer 30 minuten laten staan. Daarna goed laten uitlekken en droogdeppen bewaar het weekvocht. In kom tarwemeel mengen met zout, rozemarijn en tijm. In midden van meelmengsel kuiltje maken. Verse gist oplossen in ongeveer 3 1/2 dl weekvocht van de tomaten en paddestoelen. Gistmengsel in kuiltje schenken en mengsel in ongeveer 10 minuten tot glad, elastisch deeg kneden. Als deeg te droog is nog wat water toevoegen. Deeg met vochtige doek afdekken en op warme plaats ongeveer 30 minuten laten rijzen. Tomaten en eekhoorntjesbrood in stukjes snijden en samen met olijven door deeg kneden. Deeg tot bal vormen en en afgedekt met vochtige doek op warme plaats nog ongeveer 1 uur laten rijzen. Oven voorverwarmen op 220 graden. Deegbal op 3 plaatsen overlangs 1 cm diep in snijden. Deegbal bestrijken met olijfolie en wat rozemarijn en tijm erover strooien. Brood in midden van de oven in 35 a 45 minuten lichtbruin en gaar bakken.
Kruidig Eekhoorntjesbrood. is een recept van Smulweb.nl