Snijd de aubergines en courgettes in de lengte in 1 cm dikke plakken. Leg de plakken aubergine in een vergiet en bestrooi ze met zout. Spoel ze na 30 minuten af en dep ze droog. Rooster de stukken paprika, met de bolle kant naar boven, tot ze geblakerd zijn. Stop ze in een plastic zak en laat ze afkoelen. Trek dan het vel eraf. Bestrijk de aubergine, aardappel en courgette met olijfolie en rooster ze, in gedeelten goudbruin. Snijd de kap van het brood. Hol het brood uit. Zorg dat het omhulsel 1 cm dik blijft. Bestrijk het brood en de kap van binnen met pesto. Leg de courgette en paprika in laagjes op het brood. Besmeer de paprika met een mengsel van ricotta en parmezaanse kaas. Leg de aardappel en aubergine in laagjes in het brood. Zet de kap erop. Bedek het brood met cellofaan en zet het op een bakplaat. Leg er een andere plaat bovenop en zet daar conservenblikken op. Zet het geheel een nacht in de koelkast. Verwarm de oven voor op 250 ?C. Haal het cellofaan weg. Zet het brood op de bakplaat en bak het 10 minuten. Snijd het in stukken.
Mediterraan Rond Brood is een recept van Smulweb.nl