Doe de basilicum, de peterselie, de knoflook, de pijnboompitten en de olijfolie in een mengkom van de keukenmachine en laat deze zolang draaien tot er een homogene massa is ontstaan. Breng dit op smaak met peper en zout Doe alle ingredienten voor de tomatencompote, uitgezonderd de 2 tomaten, in een pan en breng het geheel aan de kook, Laat de massa circa 1 uur zachtjes trekken en passeer de vloeistof door een bolzeef (of gebruik een blender en zeef het daarna) Laat dit alles verder inkoken tot de gewenste dikte en breng op smaak met peper en zout. Snij de 2 tomaten in zeer kleine blokjes en verwarm deze voorzichtig mee in de tomatencompote. Haal de zeebrasem door de olijfolie Verhit een droge koekenpan met antiaanbaklaag en bak de zeebrasem op de velkant in circa 3 minuten op een middellmatige warmtebron. Bestrooi de filets met peper en bak de andere kant nog heel kort.
Gebakken Zeebrasem Met Tomatencompote En Pesto is een recept van Smulweb.nl