Kruidenblaadjes van takjes rissen. Kruiden en hazelnoten in hakmolen van staafmixer fijnhakken. Parmezaanse kaas raspen. In grote kom bloem, mespunt zout, gehakte noten, boter, eierdooiers, kruiden en 4-5 eetlepels water tot een samenhangend deeg mengen. Deeg met de hand doorkneden, tot bal vormen en in huishoudfolie gewikkeld in koelkast circa 30 minuten laten rusten. Oven voorverwarmen op 200C. Courgette wassen en in dunne plakjes schaven. Ui en knoflook pellen en snipperen. Paprikas afgieten en pureren. In wok of koekenpan olie verhitten en ui en knoflook zachtjes fruiten. Paprikapuree en zout en peper naar smaak er door roeren en geheel circa 10 minuten laten pruttelen tot heel dikke saus ontstaat. Taartvorm invetten. Deeg in vorm over bodem en tegen wanden dun uitdrukken, overtollig deeg langs bovenrand weg snijden. In kom eieren loskloppen met Room Culinair, zout en peper. Paprikasaus en kaas erdoor roeren. In taartvorm laagjes maken van paprikamengsel en courgette, beginnen en eindigen met paprikapuree. Taart een richel onder midden in oven schuiven en in circa 40 minuten goudbruin en gaar bakken. Uit oven minstens 10 minuten laten staan. Warm of koud serveren.
Torta Di Peperoni E Zucchini is een recept van Smulweb.nl