Pak het brood. Snijd er aan de bovenkant een niet te grote kap af (blijf binnen de buitenste lijn). Hol het brood uit laat ? 1 1/5 cm randen zitten. Vergeet nu niet regelmatig wat peper over de diverse lagen te malen. Smeer de knoflookpasta over de bodem. Smeer dan de zwarte tapenade over de bodem. Verdeel de geroosterde plakken aubergine over de bodem. Leg hierop een laag basilicum blaadjes. Nu een laag geroosterde courgette plakjes. Hieroverheen de groene pesto verdelen. Dan de zongedroogde tomaten. Hierna de geroosterde paprika′s. De plakjes mozzarella zijn aan de beurt. Hierop de olijven. Dan de rode ui en als laatste opvullen met de bladsla. Doe de kap terug op het brood. Wikkel huishoudfolie strak om het helebrood heen. Zet het brood in de koelkast en verzwaar de bovenkant met een zwaar bord, kom of schone baksteen. Hij moet minstens 4 uur staan. Ik maak hem meestal gewoon een dag van tevoren.
Mediterraans Gevuld Brood is een recept van Smulweb.nl