Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de ham en de kaas in blokjes. Verwijder de zaadlijsten van de paprika, snijd de paprika in smalle reepjes en bak ze in de olijfolie 5 minuten op een matig vuur. Pel de knoflook, pers de knoflook uit boven de paprika, voeg ook de gyroskruiden en de olijven toe en bak het geheel nog ca. 1 minuut. Klop de eieren los met de zure room. Bekleed 2 lage kleine vormpjes (ca. 10 cm. doorsnee, ingevet en met bloem bestoven) met het bladerdeeg. Snijd de randjes netjes bij. Prik met een vork wat gaatjes in de bodem. Schep het paprikamengsel, de hamblokjes en de kaas in de 2 vomrpjes. Schenk het losgeklopte ei erop. Bak de taartjes in het midden van de oven in ca. 30 minuten goudbruin en gaar.
Mediterrane Hamquiche Met Zwarte Olijven En Fetakaas is een recept van Smulweb.nl