Peren-amandel Clafoutis

6
Langer dan 1 uur -
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Klop in een kom de eieren met de basterdsuiker tot een romig mengsel. Klop de bloem, de kaneel en een snufje zout erdoor en voeg dan al kloppend achtereenvolgens de helft van de boter, de creme fraiche en de melk toe. Schep de citroenschil en de helft van de amandelen erdoor. Vet de taartvorm in en schenk de helft van het beslag erin. Leg de peren met de spitse kant naar het midden en de bolle kant naar boven in een cirkel in het beslag en schenk daarna de andere helft van het beslag rond de peren. Strooi de amandelen en wat poedersuiker erover. Bak de clafoutis in ca 45 minuten gaar en goudbruin. Bestrooi de clafoutis direct uit de oven royaal met poedersuiker.

Peren-amandel Clafoutis is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Clafoutis Limousin (kersengebak)
15 min Gebak
Bekijk recept
Kleine clafoutis met bospaddenstoelen en parmezaan
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Nazomerclafoutis
45 min- Nagerecht
Bekijk recept
Clafoutis
45 min Nagerecht
Bekijk recept

Frangipane met vanillesaus
30 min- Nagerecht
Bekijk recept
Chocoladecoupes
Nagerecht
Bekijk recept
Pasta met gerookte kip en peer
Bekijk recept
Fruitige stoofpeertjes op 2 manieren
30 min -
Bekijk recept