Meng in een kom het gehakt, kaneel, pistachenootjes, vijgen, dadels, sjalotje, zout en peper door elkaar. Snijd de rollade in de lengte open. Bestrijk de rollade van binnen met losgeklopt eiwit en wrijf het vlees daarna licht in met zout en peper. Leg de gehaktvulling op het vles. Bind daarna de varkensfilet dicht met garen, zodat de gehaktvulling in het midden blijft zitten. Dep het vlees aan de buitenzijde droog met keukenpapier. VErhit de boter in een pan en bak de rollade snel rondom lichtbruin. Laat het vlees met het deksel schuin op de pan in ca. 40 minuten zachtjes gaar braden. Neem het vlees uit de pan en leg dit op een bord. Dek het vlees af met aluminiumfolie en laat de rollade ca. 10 minuten rusten voordat deze wordt aangesneden. Snijd de rollade met een vleesmes in plakken en verdeel deze over 4 borden. Lekker met couscous met gemengde groenten bestaande uit wortel, bloemkool en paprika.
Filetrollade Met Pistache-Gehaktvulling is een recept van Smulweb.nl