Provencaalse Bonenschotel

4
Langer dan 1 uur -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Voorbereiding
: * De oven voorverwarmen op 175?C of gasovenstand

3. * De hamlappen in reepjes snijden van ca. 5 cm en die bestrooien met peper en zout * In een braadpan de olie verhitten. * Vervolgens de hamlappen in ca. 5 minuten al omscheppend bruinbakken. * Ui pellen, halveren en in ringen snijden. * De knoflook schoonmaken. * Ui aan het vlees toevoegen en ca. 5 minuten op matig hoog vuur meebakken. * De provencaalse kruiden en de salie fijnhakken. * De tomaten inkruisen, enkele seconden onderdompelen in kokend water, afspoelen in koud stromend water en ontvellen. * De tomaten in vieren snijden en de zaadjes verwijderen. * De tomaten en de kruiden aan het vlees toevoegen, de knoflook persen en alles ca. 2 minuten zachtjes meebakken. * De ovenschaal invetten met olijfolie. * Met een schuimspaan het vlees uit het mengsel overscheppen in de ovenschaal. * De witte bonen met vocht en al door het tomatenmengsel in de pan doorroeren. * Op smaak brengen met peper en zout. * Dit bonenmengsel rond en over het vlees in de ovenschaal scheppen. * In de oven de vleesschotel afgedekt in ca.45 a 60 minuten gaar laten worden. * Eventueel een scheutje water toevoegen als het geheel te droog wordt. * De peterselie fijnknippen en erover strooien.

Provencaalse Bonenschotel is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Italiaanse bonenschotel
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gemarineerde speklappen met bonenschotel
35 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bonenschotel tomaat-spek
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Cayenne-bonenschotel
30 min-
Bekijk recept

Olijfolie met Provencaalse aromas
Bekijk recept
Provençaalse velouté met mosselen
35 min
Bekijk recept
Provençaalse ratatouille
Bijgerecht
Bekijk recept
Provençaalse pasta met tonijn en tomaat
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept