Voorbereiding : * De oven voorverwarmen op 175?C of gasovenstand
3. * De hamlappen in reepjes snijden van ca. 5 cm en die bestrooien met peper en zout * In een braadpan de olie verhitten. * Vervolgens de hamlappen in ca. 5 minuten al omscheppend bruinbakken. * Ui pellen, halveren en in ringen snijden. * De knoflook schoonmaken. * Ui aan het vlees toevoegen en ca. 5 minuten op matig hoog vuur meebakken. * De provencaalse kruiden en de salie fijnhakken. * De tomaten inkruisen, enkele seconden onderdompelen in kokend water, afspoelen in koud stromend water en ontvellen. * De tomaten in vieren snijden en de zaadjes verwijderen. * De tomaten en de kruiden aan het vlees toevoegen, de knoflook persen en alles ca. 2 minuten zachtjes meebakken. * De ovenschaal invetten met olijfolie. * Met een schuimspaan het vlees uit het mengsel overscheppen in de ovenschaal. * De witte bonen met vocht en al door het tomatenmengsel in de pan doorroeren. * Op smaak brengen met peper en zout. * Dit bonenmengsel rond en over het vlees in de ovenschaal scheppen. * In de oven de vleesschotel afgedekt in ca.45 a 60 minuten gaar laten worden. * Eventueel een scheutje water toevoegen als het geheel te droog wordt. * De peterselie fijnknippen en erover strooien.
Provencaalse Bonenschotel is een recept van Smulweb.nl