Gele Currypasta

10-20 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Komijn en korianderzaad in een wok of braadpan doen en zonder toevoeging van olie 3-4 minuten roosteren. De pan regelmatig schudden om aanbranden te voorkomen. Haal de pan van het vuur en zet apart. Citroengras en gember in een vijzel fijn doorelkaar stampen. Pepertjes en zout toevoegen en nog circa 4 minuten goed stampen. Knoflook er bij (geperst) en het sjalotje. Stamp dit er goed doorheen. Voeg de geroosterde specerijen en de kurkuma toe. Voeg als laatste de garnalenpasta toe en blijf stampen tot een vochtige pasta is ontstaan. In een luchtdicht potje is de pasta in de koelkast een maand houbaar.

Gele Currypasta is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Kip in yoghurt met mangochutney
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tartaar van mango en pompoen
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
Viskoekjes met rode curry
35 min Snack
Bekijk recept
Ananascurry met garnalen
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Tarte tatin met gele paprika
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Bloemkoolrijst met groente, gele curry en ei
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gele-rijstparels
45 min Snack
Bekijk recept
Fruitige kerriegehaktballetjes met gele rijst
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept