Coq Au Vin

Langer dan 1 uur -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Snij de kip in stukken en verwijder desgewenst zo veel mogelijk vel Verhit de boter in een braadpan en fruit hierin op zacht vuur uien en knoflook Vak ondertussen de spekjes uit in de koekepan, totdat ze het meeste van het vet hebben afgegeven Braad de stukken kip aan in de braadpan en voeg de spekjes toe (zonder vet). Rode wijn bijgieten en op smaak brengen met zout, peper en cayennepeper. Zet het vuur hoog, totdat het kookvocht dikker begint te worden. Zet het vuur dan lager en laat alles zachtjes sudderen. Laat de champignons uitlekken. Pureer de helft met een beetje kook vocht en voeg dit samen met de hele champignons, bij de kip. Goed doorheen roeren. Laat alles gedurende 1 uur zachtjes sudderen. Controleer de smaak en laat alles afkoelen. Voor het opdien de coq au vin heel langzaam opwarmen

Coq Au Vin is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Kip met rijsttimbaaltje en courgettestukjes
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vruchtenstrudel
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Tomaten coq au vin met saffraanmayonaise
2 uur-
Bekijk recept
Snelle coq au vin blanc
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Tomaten coq au vin met saffraanmayonaise
2 uur-
Bekijk recept
Snelle coq au vin blanc
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Coq au vin (Kip in rode-wijnsaus)
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Coq au vin
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept