Zoek
Semoor Daging
4
Langer dan 2 uur -
Smulweb.nl
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
600 g runder stooflappen in stukken gesneden
3 uien gesnipperd
4 - 5 teentjes knoflook
fijn
5 e olie - 1 t gemberpoeder - 5 kemeri nootjes
geraspt
1 vol t zout
1/4 t zwarte peper
1/4 t noodmuskaat
1/4 t kaneelpoeder
3 e ketjap benteng manis
3 e ketjap asin
2 e asemwater (tamarinde)
2 e goela djawa of bruine suiker
Bereiding
1
Bak uien en knoflook in de olie tot goudgeel.
2
Voeg gemberpoeder en stukken vlees eraan toe en bak vlees mee tot gekleurd.
3
Voeg alle ander ingrediënten toe aan de uien en vlees mengsel en meng goed door.
4
Voeg zoveel hete water eraan toe dat het vlees onderstaat.
5
Laat vlees op laag vuur gaar stoven in circa 2 tot 3 uur. (vlees moet echt zacht)
Semoor Daging is een recept van
Smulweb.nl
Dit vind je misschien ook lekker
Daging roedjak
145 min-
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Smoor daging (in ketjap gesmoord rundvlees)
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Sambal Goreng Daging
10-20 min -
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Daging Rendang
Langer dan 1 uur -
Hoofdgerecht
Bekijk recept