5 Lamsfiletrolletjes. De lamsfilet wordt ingepakt in rauwe ham en een kruidenmengsel. Hoofdgerecht voor 2 personen. Circa 50 gram rauwe ham, in dunne palakken, 2 lamsfilet a circa 100 gram, 1 eetlepel olijfolie, 30 gram boter of margarine, 1 sjalotje, fijngesneden, 2 theelepels rode bessengelei, 2 dl lams-of kalfsfond (pot a 4 dl), ? Theelepel rozemarijnnaaldjes. Voor het kruidenmengsel. 2 eetlepels fijngesneden peterselie, 3 eetlepels fijngesneden rucola- of waterkersblaadjes, 1 theelepel fijngesneden rozemarijnnaaldjes, Zout, peper, 2 theelepels mosterd, 2 eetlepels gedroogd broodkruim, 2 eetlepels olijfolie. Bereiden. Roer alle ingredienten voor het kruidenmengsel door elkaar. Maak 2 bedjes van elkaar iets overlappende plakken rauwe ham en strijk het kruidenmengsel hierover uit. Leg op elk bedje een stuk lamsfilet en rol de ham met kruiden om het vlees, het vlees moet helemaal bedekt zijn. Bind de rolletjes met keukentouw vast. Bak de rolletjes in 8-12 minuten rondom bruin en rose in 15 gram boter. Neem ze uit de pan en houd ze warm. Bak de sjalot 3-4 minuten in het achtergebleven braadvet, roer daarbij de aanbaksels in de pan goed los. Voeg de rode bessengelei en fond toe en laat de saus op hoog vuur iets inkoken. Breng op smaak met zout en peper en roer er voor serveren 15 gram boter in klontjes en de rozemarijn door. Laat de saus nu niet meer koken. Serveer de saus bij de lamsfilet samen met een romige aardappelpuree.
Zeven Gangen Lang Romantisch Tafelen. is een recept van Smulweb.nl