Zoek
PORTUGESE VARKENSFRICANDEAU
Langer dan 2 uur -
Smulweb.nl
Voorgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
1kg varkensfricandeau - 300ml azijn - zout - peper - tijm - mespunt cayennepeper - teentje knoflook
fijn - 1 gescheurde laurierblad - 2 kruidnagels - 3 e olijfolie - 6 sneden oudbakken wittebrood
zonder korst Bereidingswijze 1. Roer door azijn de zout
peper
tijm
cayennepeper
knoflook
laurierblad en kruidnagels. 2. Leg vlees in een kom en giet azijnmengsel erover. 3. Laat 24 uur staan en keer en bedruip het vlees van tijd tot tijd.(op koele plaats natuurlijk) 4. Leg het stuk vlees met marinade in braadpan en dek deze goed af. 5. Smoor vlees op zacht vuur voor 45 min. 6. Neem het vlees uit de pan
droog het goed af en braad het in ongeveer 30 min. in olijfolie aan alle kanten bruin. 7. Haal sneden brood door marinade die in pan overgebleven zijn.(niet te nat) 8. Bak ze bruin in hete olie die van braden is overgebleven. 9. Leg ze op een voorverwarmde schaal. Snijd het iets afgekoelde vlees in dikke plakken en rangschik deze over gesneden b
Bereiding
1
Roer door azijn de zout, peper, tijm, cayennepeper, knoflook, laurierblad en kruidnagels.
2
Leg vlees in een kom en giet azijnmengsel erover.
3
Laat 24 uur staan en keer en bedruip het vlees van tijd tot tijd.(op koele plaats natuurlijk)
4
Leg het stuk vlees met marinade in braadpan en dek deze goed af.
5
Smoor vlees op zacht vuur voor 45 min.
6
Neem het vlees uit de pan, droog het goed af en braad het in ongeveer 30 min. in olijfolie aan alle kanten bruin.
7
Haal sneden brood door marinade die in pan overgebleven zijn.(niet te nat)
8
Bak ze bruin in hete olie die van braden is overgebleven.
9
Leg ze op een voorverwarmde schaal. Snijd het iets afgekoelde vlees in dikke plakken en rangschik deze over gesneden brood.
PORTUGESE VARKENSFRICANDEAU is een recept van
Smulweb.nl
Dit vind je misschien ook lekker
Varkensfilet met hele appeltjes en knoflook
1uur-
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Snelle vitello tonnato
15 min-
Lunchgerecht
Bekijk recept
Varkensfricandeau met tijmjus en tagliatelle
15 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Saté babi ketjap met kiwi-komkommersalade
75 min-
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rivierkreeftjes op Portugese wijze
35 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Portugese rijstpudding
45 min
Nagerecht
Bekijk recept
Schuimige prei-venkelsoep met anijsroom
2 uur-
Voorgerecht
Bekijk recept
Rijstpap op Portugese wijze (Arroz doce)
Nagerecht
Bekijk recept