Zoek
BULGAARSE STOOFPOT VAN LAMSVLEES
Langer dan 2 uur -
Smulweb.nl
Voorgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
500g lamsvlees in stukken gesneden - zout - parikapoeder(mild) - bloem - 3 e zonnebloemolie - 4 sjalotten
liefs met wat groen eraan - 1 groene paprika in halve ringen gesneden - 1 aubergine in halve plakken gesneden - 2 tomaten uit blik
fijn geknipt - eventueel 1 spaanse pepertje - 100ml witte
Bereiding
1
Haal het vlees door een mengsel van zout, paprikapoeder en bloem.
2
Verhit de olie in een braadpan en leg de sjalotten hier enkele ogenblikken in.
3
Neem ze eruit en bak dan de stukken vlees snel aan alle kanten mooi bruin.
4
Voeg sjalotten weer toe met de halve paprika ringen, aubergine en tomaat.(wie van scherp houdt kan er een spaanse pepertje bij leggen)
5
Voeg dan iets verwarmde wijn en zoveel water dat vlees net onderstaat toe.
6
Laat dit met deksel op pan ongeveer 2 uur op zeer zacht vuur gaar stoven.
BULGAARSE STOOFPOT VAN LAMSVLEES is een recept van
Smulweb.nl
Dit vind je misschien ook lekker
Lamsboutsalade met tomaat-sojasalsa
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lamsbout met rozemarijn
5 min
Bijgerecht
Bekijk recept
Lamsstoofpot
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Marokkaanse lamsspiesjes
15 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Muffins met ham, erwten en munt
20 min
Lunchgerecht
Bekijk recept
Paastaart met yoghurt
2 min
Nagerecht
Bekijk recept
Kipcurry met witloof
Hoofdgerecht
Bekijk recept
IJskoude courgettevelouté met yoghurt en munt
20 min
Voorgerecht
Bekijk recept