Zoek
Siu Kei
4
Langer dan 2 uur -
Smulweb.nl
Bijgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
2 e Szetjoeaanse of zwarte peper korrels -
1+1/2 e zout -
1 kg stukken kip -
100g suiker -
40g theeblaadjes -
1+1/2 e sesa
Bereiding
1
Rooster peperkorrels, plet ze en vermeng met zout.
2
Wrijf kip met dit mengsel in en laat een paar uren intrekken.
3
Leg twee stukken aan elkaar gehecht ali-folie in braadslee zodat de folie ruim over rand van braadslee hangt.
4
Doe suiker en thee in braadslee en doe daar een rooster op.
5
Doe kip erop en sluit folie hermetrisch af.
6
Laat 45 min., roken bij een temperatuur van 190*C.
7
Pak kip uit en en bestrijk met sesamolie.
8
Doe terug op rooster in oven en laat verder voor 15 min. bakken bij 220*C tot vel van kip knapperig en bruin van kleur is.
9
Eet witte vlees en krokante vel samen.
Siu Kei is een recept van
Smulweb.nl
Dit vind je misschien ook lekker
Een kei-gezonde knalgele ontbijtkick
5 min-
Bekijk recept
Lin Nhaug Kei
Langer dan 2 uur -
Voorgerecht
Bekijk recept
Uitjes Monegask van mijn moeder
15 min
Bijgerecht
Bekijk recept
Kwee(peren)gelei
Langer dan 1 uur -
Voorgerecht
Bekijk recept
Crispy speklapjes
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Char Siu (rood Chinees buikspek)
2 uur-
Bekijk recept
Steamed buns met char siu varkensvlees
1uur-
Bijgerecht
Bekijk recept
Siu Mai dimsum
45 min-
Voorgerecht
Bekijk recept