Oosterse Rundvlees

4
Langer dan 2 uur -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Leg rundvlees in pan -bedekt met kokend water, een halve steranijs, helft van gember, helft van ui en leg de deksel op pan en kook zacht gaar voor zo 2-3 uur.
  • 2 Leg tomaten in pannetje en knip ze fijn met schaar.
  • 3 Kook tomaten voor 5 min in suiker en laat ze even staan.
  • 4 Neem vlees uit pan (bewaar bouillon voor soep)
  • 5 Snijd vlees in niet te kleine stukken, droog vlees goed en frituur vlees in hete olie op hoge vlam voor een minuut(moet knapperig en donker bruin van kleur zijn)
  • 6 Neem ze uit pan en laat ze uitlekken.
  • 7 Giet om 2 eetlepel na alle olie uit pan doe resterende halve steranijs in olie en bak t bruin .
  • 8 Voeg resterende gember, ui, sojasaus, sherry, kippenbouillon en zout erbij en kook een halve minuut.
  • 9 Doe vlees in pan en laat nog 5 min. zacht koken. 1
  • 0 Roer tomaten door mengsel en laat nog 2 min. zacht pruttelen. 11 Indien nodig, bind saus met maizena. 1
  • 2 Maak olie heet in een pannetje en verdeel over saus.

Oosterse Rundvlees is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Burrito met rundvlees en paprika
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade van rundvlees met frambozen
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Provençaalse runderreepjes
15 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spitskool uit de wok met rundvlees
30 min-
Bekijk recept

Koolvis met Chinese groenten
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oosterse kabeljauw met noedels
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oosterse rijstschotel met makreel
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oosterse rijstepap onder een karamellaagje
35 min Nagerecht
Bekijk recept