BEREIDING VAN SAUS: 1. Fruit ui en knoflook in olie voor drie minuten.
2. Voeg tomatenpuree toe.
3. Dan chili, paprikapoeder en bloem.
4. Fruit verder voor twee minuten.
5. Voeg bouillon toe en roer goed zodat een licht gebonden saus ontstaan.
6. Laat saus vijf minuten zachtjes doorkoken en breng op smaak met azijn, zout en peper. (voor een helemaal gladde saus kan je het even in een keukenmachine pureren) VOOR BEREIDING VAN SHASHLYKS: 1. Rijg vlees en groenten aan pennen in deze volgorden; eerst een stukje ui, dan paprika van ene kleur, dan vlees, weer ui, dan spek, weer ui, dan paprika van ander kleur en herhaal proces tot pen vol is, eindigend met ui. BEREIDING SHASHLYKS: 1. Wrijf shalicks in met koude marinade en laat twee uur ten minste staan terwijl je het af en toe weer met saus mengen.
2. Rooster shashlyks over kolen terwijl met marinade bedruipt worden.
Zelfgemaakte Shashlyk is een recept van Smulweb.nl