1 Maak inkepingen over gehele bout en doen in elk gaatje een stukje spek met er bovenop een stukje knoflook (Een goed tip is om even voor een half uur de spek reepjes in de diepvries te plaatsen, dan zijn ze steviger bij verwerking.)
2 Wrijf zout en peper in bout.
3 Wrijf lamsbout nu in met 1 eetlepel olie en bak op fornuis de lamsbout even rondom aan in rest van olie met boter.
4 Voeg 30 ml van 1/4 glas rode wijn en rozemarijn erbij en bak verder met deksel op pan in oven voor 2-3 uur eerst voor een half uur bij 200*C en erna bij 180*C terwijl de lamsbout af en toe met vocht uit pan bedruipt worden. (afhangende van grote van lamsbout duur garingsproces korter of langer) Om een mooie bruine korst te krijgen haal je de deksel af de laaste half uur.
5 Neem het vlees uit oven en laat even rusten voor 15 min. in aluminiumfolie.
6 Vul braadvocht aan met rode wijn als het dreig aante branden. MAKEN VAN JUS:
6 Schep meeste van braadvet af indien nodig.
7 Fruit de ui tot glazig in overgebleven vet en ontzuur tomatenpuree erna in uienmengsel voor 3 min.
8 Voeg bloem erbij en maak bloem gaar totdat er een korrelrige stevige roux is onstaan.
9 Voeg overige ingrediënten eraan toe en maak een jus door runderbouillon toe te voegen. 10 Laat jus voor 5 min. zachtjes doorkoken en zeef jus. 1
1 Snijd tegengraads de lamsbout in plakken en serveer in schaal de plakken lamsbout dakpansgewijs achter elkaar met een streep jus overheen. Rest van jus word apart erbij geserveerd.
Lamsbout Met Bacon Knoflook En Rozemarijn Uit Oven is een recept van Smulweb.nl