Zoek
Sosaties Met Lamsvlees, Hamlappen En Thee
6
Langer dan 2 uur -
Smulweb.nl
-
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
1.5kg hamlappen in blokjes van 2+1/2cm
1.5kg lamsbout in blokjes - 500g ontbijt spek in plakjes van 2+1/2cm X 1/2cm dik
150g gedroogde abrikozen in smalle reepjes
flauwe zwarte thee
1kg uien in halve ringen
500ml azijn
30g bruine suiker
100 ml olie
1 e kerriepoeder
2 t gekneusde peperkorrels
500 ml witte wijn
30 g abrikozenjam Bereidingswijze 1. Week abrikozen overnacht in thee en lek ze uit.
2. Sorteer uien in olie en schep uit pan en bak kerriepoeder en peperkorrels even aan.
3. Voeg overige ingredië
nten erbij en laat even koken.
4. Doen uien weer bij en laat afkoelen.
5. Marineer vlees 24 uur in marinade.
6. Steek vlees om en om van soort
aan pennen en rooster op matig vuur. Serveertips Let wel 2 dagen van te voren dus begin met abrikozen te
Bereiding
1
Week abrikozen overnacht in thee en lek ze uit.
2
Sorteer uien in olie en schep uit pan en bak kerriepoeder en peperkorrels even aan.
3
Voeg overige ingrediënten erbij en laat even koken.
4
Doen uien weer bij en laat afkoelen.
5
Marineer vlees 24 uur in marinade.
6
Steek vlees om en om van soort, aan pennen en rooster op matig vuur.
Sosaties Met Lamsvlees, Hamlappen En Thee is een recept van
Smulweb.nl
Dit vind je misschien ook lekker
Pasta met kip uit de oven
75 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chaï (kruidige thee)
15 min
Bekijk recept
Romige vanillevla met pruimencompote
50 min
Nagerecht
Bekijk recept
Green energy
10 min
Bekijk recept
HOENDERLEWER SOSATIES MET BACON EN PYNAPPEL
20-30 min -
Bijgerecht
Bekijk recept
Sosaties Met Melkmarinade
Langer dan 2 uur -
Voorgerecht
Bekijk recept
Smakelijke Sosaties
Langer dan 2 uur -
Bekijk recept
GEURIGE SOSATIES
Langer dan 2 uur -
Bekijk recept