Zoek
Sosaties Van Lam`s Vlees, Varkensvlees En Rundvlees
0
Langer dan 2 uur -
Smulweb.nl
-
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
1kg lamsbout in stukken van 3+1/2 X 4+1/2cm stukken
1kg varkenshaas in zelfde formaat stukken
1kg ossenhaas (of ander biefstuk soorten) in zelfde formaat stukken
vetspek plakjes in zelfde formaat
maar dan 5 mm dik
3 grote uien in halve ringen
2 e margarine
1 vol e kerriepoeder
1 vol t kurkuma (geelwortel)
2 e suiker
1 e bloem
400 ml azijn+100ml water
gaar gestoofde gedroogde abrikozen
3 citroenbladeren (toko)
6 t zout (5 t word gebruikt nadat vlees gaar is)
1+1/2 vol t vers gemalen peper
saté
pe
Bereiding
1
Doe ui in pan en kook met ietsje water tot net gaar en glazig maar nog stevig.
2
Draineer vocht van ui en braad uien ietsje bruin in 2 e margarine,laat ui nu afkoelen.
3
Voeg 100 ml water bij en stoof de uien tot helemaal zacht.
4
Meng kerrie,bloem,geelwortel,suiker, een theelepel peper en azijn met de ui mengsel.
5
Voeg abrikozen ook erbij
6
Kook geheel nu drie minuten en laat afkoelen.
7
Voeg gekneusde citroen bladeren en peper erbij.
8
Meng vlees er goed door.
9
Laat twee volle dagen op koele plaats staan en roer af en toe. 1
0
Doen aan elk pen om en om lamsvlees, vet spek, varkens, abrikoos en biefstuk en braad over kolen tot mooi bruin en gaar. 1
1
Strooi zout precies voor einde van braad tijd over sosaties. 1
2
Verwarm marinade en serveer met sosaties (deze saus kan ook voor lamskoteletten gebruik worden, maar dan een dag marineren)
Sosaties Van Lam`s Vlees, Varkensvlees En Rundvlees is een recept van
Smulweb.nl
Dit vind je misschien ook lekker
Burrito met rundvlees en paprika
15 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade van rundvlees met frambozen
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Provençaalse runderreepjes
15 min -
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spitskool uit de wok met rundvlees
30 min-
Bekijk recept
HOENDERLEWER SOSATIES MET BACON EN PYNAPPEL
20-30 min -
Bijgerecht
Bekijk recept
Sosaties Met Lamsvlees, Hamlappen En Thee
Langer dan 2 uur -
Bekijk recept
Smakelijke Sosaties
Langer dan 2 uur -
Bekijk recept
GEURIGE SOSATIES
Langer dan 2 uur -
Bekijk recept