Zoek
Vleeskerrie
4
Langer dan 2 uur -
Smulweb.nl
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
600g doorregen rundvlees of varkensvlees in 3X3 cm stukken
50g margarine
3 grote uien grof gesneden
4 tenen knoflook fijn
1+1/2 t zout
70g tomatenpuree
1 e kerrie
3 kruidnagels
2 kardamom pitten(toko)
2 t ketoembar
1 t gemberpoeder
1/2 t pimentpoeder (all spice(pimentpoeder)
3/4 t anijszaad,
1 t geelwortel.(kur
Bereiding
1
Verhit margarine in braadpan tot net bruin.
2
Voeg nu uien en knoflook toe en laatt even aanbakken.
3
Bak alle kruiden even aan in ui-mengsel en voeg dan de vlees toe.
4
Bak vlees totdat het van alle kanten verkleurd is.
5
Voeg tomaten puree toe en laat 3 min. ontzuren.
6
Doe vleesmengsel in stoofpan en verwarm water in koekepan terwijl alle bakresten los gemaak worden van bodem van pan..
7
Giet warm water bij vleesmengsel sodat het precies onder staan.
8
Stoof vlees voor 2+1/2 uur.tot gaar en zacht.
Vleeskerrie is een recept van
Smulweb.nl
Dit vind je misschien ook lekker