Braad de varkenshaas in wat boter in 20 minuten bruin van buiten en rose van binnen. Laat hem afkoelen. Zet de aspicvormpjes op ijs. Chemiseer ze daarna van binnen met gelei. Snij de truffel in dunne plakjes. Steek hier sterretjes uit. Leg in het midden van de bodem van het vormpje een sterretje truffel. Plak dit vast met een druppeltje gelei. Doe het zelfde op een paar plaatsen aan de zijwanden van het vormpje. Snij 4 dunne plakken van de varkenshaas en snij de rest in stukjes, die zo groot zijn als de erwten. Meng ze met de erwten. Schep het mengsel in de vormpjes. Leg er een plakje varkenshaas op dat eventueel bijgesneden wordt, zodat het mooi past. Vul bij met gelei die nog vloeibaar is, maar op het punt staat te stollen en laat in de koelkast afkoelen tot aan het serveren. Snij de bananen in dunne plakjes, besprenkel ze met citroensap. Meng ze met de mayonaise waardoor de geklopte slagroom geroerd is. Dompel de aspicvormpjes even in warm water, stort ze op een schaal, zet in het midden van de schaal het hart van de slakrop en omring dit met de bananensalade.
Aspic Van Varkenshaas is een recept van Smulweb.nl