Aspic Van Varkenshaas

4
Langer dan 2 uur -
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Braad de varkenshaas in wat boter in 20 minuten bruin van buiten en rose van binnen. Laat hem afkoelen. Zet de aspicvormpjes op ijs. Chemiseer ze daarna van binnen met gelei. Snij de truffel in dunne plakjes. Steek hier sterretjes uit. Leg in het midden van de bodem van het vormpje een sterretje truffel. Plak dit vast met een druppeltje gelei. Doe het zelfde op een paar plaatsen aan de zijwanden van het vormpje. Snij 4 dunne plakken van de varkenshaas en snij de rest in stukjes, die zo groot zijn als de erwten. Meng ze met de erwten. Schep het mengsel in de vormpjes. Leg er een plakje varkenshaas op dat eventueel bijgesneden wordt, zodat het mooi past. Vul bij met gelei die nog vloeibaar is, maar op het punt staat te stollen en laat in de koelkast afkoelen tot aan het serveren. Snij de bananen in dunne plakjes, besprenkel ze met citroensap. Meng ze met de mayonaise waardoor de geklopte slagroom geroerd is. Dompel de aspicvormpjes even in warm water, stort ze op een schaal, zet in het midden van de schaal het hart van de slakrop en omring dit met de bananensalade.

Aspic Van Varkenshaas is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Varkenshaas met citroen-roomsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Paella
45 min-
Bekijk recept
Zoetzuur varkensvlees met sesam-radijs
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenshaas met cranberry-appelsaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Hamterrine in peterseliegelei
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Aspic van rivierkreeften met kerstomaten
Snack
Bekijk recept
Mozaiek Van Piepkuiken In Aspic
Langer dan 1 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bonte, Heldere Groenten-Aspic
Langer dan 2 uur -
Bekijk recept