Hummus

4
Langer dan 2 uur -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Doe de erwten met het weekwater in een grote pan en breng het geheel aan de kook. Laat de erwten in 1,5 tot 2 uur gaar koken. Voeg 1 theelepel zout toe en laat het nog 30 minuten koken. Afgieten en 1 eetlepel kikkererwten en wat kookvocht bewaren. Druk de gare erwten door een zeef om de schilletjes te verwijderen (met de schilletjes krijg je geen romige hummus). Hak de knoflook met een snufje zout fijn in de keukenmachine. Voeg de kikkererwten toe en maal alles fijn. Doe het citroensap, de tahinsaus en wat cayennepeper erbij en maak er een fijne puree van. Hummus behoort dik en glad te zijn. Als de puree te dik is, voeg wat kookvocht toe.

Hummus is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Hummus garni
5 min Snack
Bekijk recept
Scampi met hummus en lauwwarme sesamvinaigrette
40 min Voorgerecht
Bekijk recept
Speltbrood met hummus en Ibéricoham
10 min Snack
Bekijk recept
Pittige hummus met paprika
35 min -
Bekijk recept

Hummus garni
5 min Snack
Bekijk recept
Scampi met hummus en lauwwarme sesamvinaigrette
40 min Voorgerecht
Bekijk recept
Speltbrood met hummus en Ibéricoham
10 min Snack
Bekijk recept
Pittige hummus met paprika
35 min -
Bekijk recept