Zoek
KERRIE VISKOEKJES MET APRIKOZENJAM SAUS
4
30-60 min -
Smulweb.nl
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
VOOR VISKOEKJES:
600 g kabeljauw of koolvis
625 ml melk
1/2 t zout
1 laurierblad
1 ui
fijn
1-2 tenen knoflook
heel fijn
1 e boter
1 t kerriepoeder
250-300 g aardappelpuree
1 grote ei
geklopt
bloem voor bestuiven
olie voor frituren
VOOR SAUS:
2 e boter
45 ml fijne abrikozenjam
1 e citro
Bereiding
1
Kook vis zachtjes in melk,zout en laurierblad voor tien min. tot precies gaar.
2
Haal vis uit vocht en laat vis afkoelen.
3
Vlok vis nu met een vork. VERDER:
4
Fruit ui met knoflook in boter.
5
Bak even verder voor een minuut met kerriepoeder.
6
Meng vis, aardappelpuree en uienmengsel.
7
Meng voorzichtig ei er door.
8
Maak viskoekjes ervan en laat ze opstijven in koelkast.
9
Haal koekjes door bloem en schud overtollige bloem goed af. 1
0
Frituur of bak koekjes tot bruin en tot goed warm. MAKEN VAN SAUS: 1
1
Verwarm boter in sauspan. 1
2
Roer jam en citroensap erdoor. 13 Lepel saus over viskoekjes en serveer direct.
KERRIE VISKOEKJES MET APRIKOZENJAM SAUS is een recept van
Smulweb.nl
Dit vind je misschien ook lekker
Reepjes varkensvlees in pittige saus
55 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Luikse balletjes met zoete saus
35 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenshaas met mosterdsaus
35 min -
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Herfst flaugnarde met abrikozensaus
30 min-
Nagerecht
Bekijk recept
Wortelsoep met gember en koriander
35 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Oosterse rijstschotel met makreel
15 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hollandse couscous met kerrie
15 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chinese kool-pilav met kerrie-kipdrumsticks
30 min-
Bekijk recept