Vlaams Rundvlees

4
Langer dan 2 uur -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Bestrooi het vlees met wat zout en peper
  • 2 Laat de reuzel in de vleespan goed warm worden. Bak daarin het poelet onder af en toe omscheppen, rondom mooi van kleur.
  • 3 Voeg dan de ui en het knoflook toe. Laat die glazig worden.
  • 4 Strooi de bloem in de vleespan. Roer de inhoud goed door. Laat alles op een matige warmtebron goed warm worden. Giet onder voortdurend roeren het bier in de pan en breng de inhoud aan de kook. Sluit de pan en temper de warmtebron.
  • 5 Roer na 10 minuten de ragout om. Voeg de 2 eetlepels azijn, 1 laurierblad, 1 mespunt tijm en naar smaak zout toe. Laat het vlees sudderen tot het gaar is. Afhankelijk van de kwaliteit zal dit 1 1/2 tot 2 uur zijn. Voeg tijdens het sudderen wat warm water toe om aanzetten aan de panbodem te voorkomen.
  • 6 Roer, als het vlees gaar is, een mespunt suiker door de mosterd. Smeer de mosterd op de boterham. Snijd die, en vooral de korstjes, in stukken. Roer het brood als bindmiddel door de Vlaamse vleesragout.
  • 7 Voeg voor het opdienen naar smaak peper, azijn en mosterd toe.

Vlaams Rundvlees is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Burrito met rundvlees en paprika
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade van rundvlees met frambozen
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Provençaalse runderreepjes
15 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spitskool uit de wok met rundvlees
30 min-
Bekijk recept

Vlaamse runderstoof
Bekijk recept
Vlaams pasteitje
20 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Vlaams stoofvlees met Duvel
170 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kabeljauw op z'n Vlaams
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept