Gedroogde Tomaten!!!

4
Langer dan 2 uur -
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

-oven voorverwarmen op 110?c(hangt een beetje van je oven af, de tomaten mogen niet kleuren!!!) -tomaten in oven op rooster met baklpaat eronder al ongeveer 2 uur met de deur op een kleine kier laten drogen, dan temperatuur verlagen tot ongeveer 50graden en verder drogen tot ze droog maar nog vlezig aanvoelen. De laatste die ik net gemaakt hebt waren na ongeveer 6uur droog!! -volledig laten afkoelen op rooster -dan een laag in de pot leggen, kruiden erop (bv.tajes thym, rozemarijn, oregna, een laurierblad..) en zo verder opbouwen tot de tomaten zijn opgebruikt, vullen met olijfolie. Pot sluiten, enkele malen omdraaien, zodat olie overal goed tussenloopt. Dan 14 dagen, droog en koel wegzetten, dan aanvallen maar, mmm...

Gedroogde Tomaten!!! is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Pasta met tomaten-vissaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Eiersalade met cherry tomaten
20 min
Bekijk recept
Tomaten-currydip
5 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gegrilde zalm met tomaten-olijvensalade
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Ovenschotel met boursin en ham
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde aubergine
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Vegetarische taart met prei
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta met boerenkool en gedroogde tomaat
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept