Maak een pastadeeg van de bloem, 2 eetlepels cacao, de eieren, zout en olie. Rol het deeg met behulp van een pastamachine dun uit en laat het licht drogen. Meet een rechthoekige ovenschaal op en snijd van het pastadeeg 6 cm brede plakken, met een lengte ter breedte van de ovenschaal. Warm de oven voor op 175?C. Voor dit gerecht heeft u 6 vellen nodig. Kook de vellen per 2 tegelijk in ruim kokend water in 3 minuten gaar en houd ze tussen bakpapier vochtig. Vermeng voor de roomlaag het banketbakkerspoeder met 3 eetlepels gezeefde cacao. Klop het ei en de eierdooiers luchtig, klop de kwark erdoor en bereid hiermee, volgens de aanwijzingen, de banketbakkersroom. Vet de ovenschaal in met wat olie en bedek de bodem met 3 velletjes lasagne. Verdeel er de helft van de chocoladekwark over, dek af met 3 lasagnevellen, schep daarop de rest van de kwark en strijk die glad. Dek de schotel met aluminiumfolie af en zet hem 35 minuten in de oven. Laat de lasagne uit de oven afkoelen. Zeef de kersen, vang het vocht op en meet het af (met 1/2 dl kersen-brandewijn) tot 2 1/2 dl. Bereid hiermee, volgens de aanwijzingen op het zakje, de taartgelei en roer de kersen er weer bij. Laat dit lobbig worden, verdeel het over de chocoladelasagne en laat het opstijven en afkoelen.
Chocolade Lasagne Met Kersen is een recept van Smulweb.nl