Week de gelatine in ruim water. Maak de oesterzwammen schoon, houd 4 mooie exemplaren achter en kook de overige 10 minuten in de melk met de gekneusde jeneverbessen en het laurierblad. Verwijder de jeneverbessen en het larierblad en pureer de massa in de keukenmachine fijn. knijp de blaadjes gelatine goed uit en los deze op in de 2 el kokendheet water. Voeg dit mengsel toe aan de puree. Breng de puree op smaak met peper, zout en tijm. Klop de zure room los met het citroensap en meng dit door de oesterzwammenpuree. Laat de massa opstijven in de koelkast. Maak de blaadjes van de witlof voorzichtig los en leg op elk bordje wat blaadjes waterkers. Bak de 4 achtergehouden oesterzwammen even goed aan in de hete boter en leg deze op de salade. besprenkel de salade met een fijne vinaigrette of dressing. Maak met 2 lepels quenelles (ovaaltjes) van de oesterzwammousse en leg op elk bordje quenelles. Garneer met de cherrytomaatjes. Variatie: Serveer de mousse op toast(-jes), zonder de salade.