Bechamelsaus

30-60 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Smelt de boter in een pan met dikke bodem, voeg het sjalotje toe en laat het doorzichtig worden, laat dan de selderie meesudderen tot alle vocht verdampt is. Roer de bloem erdoor en laat hem 2 minuten zweten. Neem de pan van het vuur, laat de roux iets afkoelen en roer er dan hete boullin door, vervolgens scheutje voor scheutje de hete melk. Doe de kruiderijen in de saus en laat hem 20 minuten zachtjes doorkoken. Ga steeds met de spatel over de pan om aanbranding te voorkomen. Als de saus te dik wordt dan kunt u een beetje bouillon of melk toe voegen. Zeef de saus door een trechtervormige zeef. Kook dan de saus nog heel even op, breng hem dan op smaak met peper/zout of nootmuskaat. Laat op de oppervlakkte een klontje boter smelten en strijk het met een kartonnetje uit om velvorming te voorkomen.

Bechamelsaus is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Mac 'n cheesemuffins met bloemkool & kip
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bechamelsaus stap-voor-stap
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Bechamelsaus
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Groentelasagne
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Mac 'n cheesemuffins met bloemkool & kip
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bechamelsaus stap-voor-stap
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Bechamelsaus
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Groentelasagne
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept