Harissa

30-60 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Snijd de pepers open . Gooi de steeltjes en zaadjes weg. Week de pepers 30 minuten in water (of langer, tot ze zacht zijn). Laat ze uitlekken. Doe alle ingrediknten, behalve de olie, in de eukenmachine. Laat deze draaien tot er een grove, dikke massa ontstaat. Voeg zonodig 2-4 eetlepels water toe. Verdeel het mengsel over kleine potjes en dek af met klein beetje olijfolie. In de kolekast een paar weken houdbaar.

Harissa is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Arabische salade met courgetterolletjes
30 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Balletjes met groenten op z’n Tunesisch
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade van kikkererwten op z’n Marokkaans
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Marokkaanse couscous-falafelschotel
13 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Arabische salade met courgetterolletjes
30 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Balletjes met groenten op z’n Tunesisch
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade van kikkererwten op z’n Marokkaans
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Marokkaanse couscous-falafelschotel
13 min Hoofdgerecht
Bekijk recept