Kook de hamschijf met bouquet garni in 2 liter water ca. 1= ` 2 uur gaar. Schep de hamschijf uit de bouillon en haal het vlees van het bot en snijd het in kleine blokjes. Snijd de aardappelen in blokjes van 1 x 1 cm. Kneus de peperkorrels met de platte kant van een vleesmes of een spatel. Zeef vervolgens de bouillon en maak deze op smaak met zout. Haal een paar keer een mes door de zuurkool en kook deze in de mosterdzaad en de gekneusde peperkorrels. Voeg na 10 minuten de blokjes aardappel toe. Bak intussen de plakjes rookworst krokant en voeg daarna de ui en de prei toe. Bak deze even mee en doe ze bij de soep. Voeg nu het vlees, de bladselderij en de creme franche toe en breng het aan de kook. Laat de soep even doorkoken en breng het geheel eventueel op smaak met zout.
Pittige Zuurkoolsoep Met Hamblokjes is een recept van Smulweb.nl