Hak de champignons in kleine stukken. Doe ze in een pannetje met ? liter water en verwarm het tot tegen de kook aan (niet laten koken). Neem de pan van het vuur en laat het met deksel op de pan 30 minuten staan. Haal de champignons er dan uit en laat het water inkoken tot het vocht bijna verdampt is en er een geconcentreerde champignonfond overblijft. Ossenhaas in dunne plakjes snijden, tussen twee vellen plasticfolie platslaan en over de borden verdelen. Meng de azijn, champignonfond, olie en het sjalotje tot een dressing. Verdeel dit over de ossenhaas en plaats de borden op 50 ?C in de oven. Snijd de asperges in drie stukken, meng ze met de olie, gesneden knoflook en limoenschil en gril ze ongeveer drie minuten in de hete grillpan. Neem de asperges uit de pan en laat ze afkoelen. Voeg de blaadjes van het basilicum in zijn geheel toe en meng alles door elkaar. Besprenkel met olijfolie en geraspte Parmezaanse kaas, peper en zout. Neem de borden uit de oven en leg de aspergesalade in het midden van de borden.
Lauwwarme Gemarineerde Ossenhaas Met Groene Aspergesalade is een recept van Smulweb.nl