Thaise Kip-kokossoep Met Oesterzwammen

4
30-60 min -
Soep
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Maak de peper schoon, halveer hem en verwijder desgewenst de zaadjes , Snijd de helftenschuin in smalle reepjes. Verwijder het buitenste blad van het citroengras en snijd de stengel in stukjes van circa 4 centimeter. Knip de djeroekblaadjes doormidden. Snijd de kipfilet in smalle reepjes. Borstel de paddestoelen schoon en snijd ze in niet al te dunne repen. Verhit de olie in een pan en roerbak de reepjes kip tot ze wit zijn. Voeg de peper, citroengras, djeroekbladen en gemberwortel toe en roer het geheel nog 1 minuut. Roer de kokosmelk, 1/2 liter water en de bouillontablet door het mengsel en breng het geheel aan de kook. Laat de soep zachtjes circa 8 minuten koken. Verwijder de stukjes citroengras en de djeroekblaadjes uit de soep. Voeg dan de paddestoelen toe en kook die circa 2 minuten mee. Roer de vissaus en de sambal door de soep. Roer vlak voor het serveren de koriander door de soep.

Thaise Kip-kokossoep Met Oesterzwammen is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Warme bonensalade met krokante ham
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Risottotaartje met kaaskrullen en oesterzwammen
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Penne met romige kalkoen-courgettesaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Broodje pulled paddo's
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Oesters in bieslookvinaigrette
10 min Snack
Bekijk recept
Thaise gewokte mosselen
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oosterse rijstschotel met makreel
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde vegetarische filet met wokgroenten
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept